Afbeelding invoegen

LUNCHROOM TIKKIE BIJZONDER - woensdag 13 januari 2021

 Afbeelding invoegen  


JUMMM

Heb je het over eten dan slaat mijn visueel ingestelde brein al snel op hol en passeren de meest lekker maaltijden en snack's mijn gedachten waarbij ik instant ga watertanden. Mijn zintuigen staan allemaal aan. Puur en alleen door hier aan te denken, ruik, proef en zie ik het voor me. Het onbijt is nog niet zo lang achter de kiezen en toch verheug ik me nu al op de lunch die meestal niet zo inspiratievol is als mijn fantasie in dit opzicht is.

 

LUNCHROOM TIKKIE BIJZONDER

Een tijdje geleden werd ik benaderd door de oprichters van lunchroom 'Tikkie bijzonder' voor een muurschildering, je snapt, bij het woord lunchroom ging ik alweer lichtjes kwijlen. We planden een afspraak in Sliedrecht kerkbuurt 33 waar de Tikkie bijzonder is gevestigd. Online had ik al een kijkje genomen in de lunchroom. Deze live bezoeken is zeker een aanrader. Mooi ingericht, veel eenheid een warme sfeer en een prachtig team aan kop.Na daar alle wensen in kaart te hebben gebracht en het bestuderen van het menu (kwijl) ben ik in de tekenpen geklommen en van start gegaan met de ontwerpen. Hier wordt mijn creatieve ik ontzettend blij van. Heel tof vind ik om de wensen van de klant visueel te maken en toch ook nog mijn eigen spreekwoordelijke handtekening in achter te laten.


TOF CONCEPT

Tikkie Bijzonder opende begin december 2020 haar deuren. Vanwege Covid-19 kan je nu nog niet plaatsnemen in het restaurant maar er kunnen wel maaltijden afgehaald worden. Ook maken ze gebruik van een bezorgdienst. Tikkie Bijzonder wordt gedraaid door echte horeca-kanjers. De lunchroom is een dagbestedingsproject voor mensen met een beperking die intresse hebben om in de horeca te werken. Het is in stand houden en of vergroten van het gevoel van eigenwaarde is een belangrijk speerpunt. Zij doen hier werkervaring op, staan midden in de maatschappij, kunnen doorgroeien, certificaten en of diploma's behalen, allemaal naar eigen behoefte van de werknemers zelf.

 

AAN DE SLAG

Na het toesturen van verschillende ontwerpen naar de klant en nog wat sleutelen aan het gewenste ontwerp kon ik met de verf aan de slag. Die verf bevond zich in dit geval niet in potten maar in stiften. Inmiddels bestel ik al wat jaartjes bij Busch en van der Worp. Een fijne online zaak met een groot assortiment waar ik graag rond speur naar alles wat ik maar nodig heb (en soms meer dan ik werkelijk nodig heb) voor mijn bedrijf. Voor deze opdracht bestelde ik de acrylstiften van Posca in verschillende maten. Superfijn voor o.a. illustraties en teksten op de muur. Ze werken snel, strak en hebben een goed pigment die hun kleur na lange tijd nog steeds behouden.  

 

TOT SLOT.

Ik hou van deze baan. Het creatieve proces van a tot z maar ook de kennismaking met de klant en zo nu ook de kennismaking met deze toffe lunchroom en hun concept. Uiteraard ben ik benieuwd wat je van de schildering vindt, (zie hier het linkje naar mijn portfolio) of je deze ook al in het echt gezien hebt en of jij al een lekker lunch achter de kiezen hebt van deze mooie zaak.

Mocht je dit nog niet gedaan hebben www.tikkie-bijzonder.nl

Je vind hier de afhaal/bezorgkaart maar kunt hier ook meer lezen over hun verhaal en doelstelling.


Afbeelding invoegen

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >