Afbeelding invoegen

MUURSCHILDERING VOOR SOFIE - dinsdag 8 mei 2018


Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen

 
HOW TO  

Wanneer je met de gedachte speelt om een muurschildering te laten plaatsen (misschien speel je niet met de gedachte maar ben je er wel uit en wil je dit gewoon heel graag ;-) ), ben je vast benieuwd hoe dit nou eigenlijk in zijn werk gaat. In dit blog leg ik dat aan je uit.
 
SYLVIA
 
Sylvia mailde mij dat ze pas moeder is geworden van haar derde kindje. Ze had al twee zoons, Mees en Tijn, en nu is ze ook trotse moeder van dochter Sophie, een acht weken oude baby.
 
het kamertje van Sofie was helemaal naar wens. Behalve de muur bij haar bedje. Deze vonden ze nog wat kaal.
 
Op het internet kwam Sylvia allemaal mooie plaatjes tegen die haar erg aanspraken. Vooral de "me to you beertjes" vond ze erg schattig. Om mij een idee te geven van wat ze graag zou willen stuurde ze hiervan afbeeldingen mee. Ook mailde ze een aantal foto's van het kamertje zelf. Erg fijn omdat dit een goed beeld geeft van wat de klant wil en de aanwezige ruimte.
 
Verder ontving ik de woonplaats, de gewenste afmeting van de schildering en liet Sylvia mij weten dat de muur een gladde ondergrond heeft.
 
ONTWERPEN
 
Alle informatie voor een prijsindicatie is hiermee aanwezig. Sylvia ging akkoord met de geschatte prijsopgave (de prijs kan pas goed vastgesteld worden als het beeld van de gewenste schildering duidelijk is), evenals mijn voorstel om een aantal ontwerpen te maken.
 
Van het ontwerpen wordt ik in het algemeen erg blij. Ik vind het een superleuk creatief proces om de wensen van de klant te vertalen naar een beeld waar zij op hun beurt weer blij van worden. Ik vind het een uitdaging en speciaal om de klant iets unieks te kunnen geven.
 
Ook krijg ik op deze wijze al feeling met het onderwerp waardoor mijn vingers eigenlijk altijd in deze fase al gaan jeuken om aan de slag te gaan op de muur.
 
DEZE ONTWERPEN ONTVING SYLVIA VAN MIJ
 

Afbeelding invoegen

 
 
Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen

 
 
Afbeelding invoegen

Meestal maak ik meerdere schetsen. Dan valt er wat te kiezen. Bij ieder ontwerp zit een prijsopgave voor de muurschildering. Sylvia koos het laatste ontwerp in dit rijtje.
 
We maken nog wat kleine aanpassingen. Hierin spiegelen we de boom, de familie vogel breiden we nog wat uit en dan is het ontwerp naar wens.
 
AFSPRAAK MAKEN
 
Zoals ik al eerder vertelde jeuken mijn vingers al in de ontwerpfase om aan de slag te gaan met het groffe geschut. Het schilderen op de muur. Als de afspraak is ingepland wordt dat gevoel nog weer even aangewakkerd.
 
HET SCHILDERPROCES
 
Om de kamer een beetje netjes te houden begin ik met het afdekken van de vloer. Zo ben ik ooit eens in een pot met verf gaan staan. Erg blij was ik toen dat alleen het afdekzeil (en mijn voet) een ander kleurtje kreeg en niet de vloer.
 
Het ontwerp zet ik met een projector op de muur. Dit werkt makkelijk, snel, nauwkeurig en op deze manier kun je goed bepalen waar en hoe de afbeelding het best tot zijn recht komt. Met potlood zet ik de lijnen licht aan.
 
En dan kan er geschilderd worden. Ook hier wordt ik weer erg blij. De schildering die onder mijn handen steeds meer vorm krijgt en mooi opgaat qua kleur en vormgeving in de rest van de kamer, vind ik erg tof!
 
Met het kamertje van Sofie ben ik een dag bezig geweest. Grote broers, Mees en Tijn waren natuurlijk best nieuwsgierig en kwamen regelmatig een kijkje nemen. Erg gezellig vond ik dat.
 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen


HET EINDRESULTAAT
 
Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Neem dan een kijkje in mijn portfolio om de foto's in goede resolutie te zien
 
WIL JIJ OOK EEN MUURSCHILDERING?
 
Is na het lezen van dit blog jouw interesse gewekt en zou je ook graag informatie ontvangen over het plaatsen van een muurschildering? Mail mij dan. Ik kijk uit naar je berichtje.
 
Leuk dat je weer een kijkje nam op mijn blog!!

 
Afbeelding invoegen

 

 

 
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 6 + tien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >