Afbeelding invoegen

STA JIJ WEL EENS STIL? - dinsdag 24 april 2018

Afbeelding invoegen 
 
IN DE SPORTSCHOOL.
Éénmaal in de week ben ik met een vriendin in de sportschool te vinden, zo ook deze week.
Naast dat we ons lijf aan het werk zetten, trainen we ook flink onze kaakspieren (een spiergroep die ook zijn aandacht verdient toch??). Verschillende onderwerpen passeren de revue. Zo pas ook over muziek en wat dit met je kan doen. Hoe universeel het is. Hoe het je kan raken en je terug kan brengen naar een bepaald moment.
Sporten op een goede beat gaat vaak veel lekkerder. Het brengt je in zo'n fijne flow. Een flow die ik met het ontwerpen ook zo ervaar.
 
ONTROERING
Die zelfde dag klinkt Gers Pardoel uit mijn boxen met het nummer Dankbaarheid.
De puurheid van het nummer raakt me meteen. Hij zingt over het verlies van zijn moeder, verdriet, kwetsbaarheid en spijt.
Maar vooral over hoe betekenisvol zijn vader voor hem is. Zijn bewondering en dankbaarheid hiervoor.
 
GEINTRIGEERD 
Ik vind het boeiend waarom mensen doen zoals ze doen en wat voor een effect dit heeft op hen zelf en hun omgeving. Ook luister ik graag naar mensen die vertellen over hun passie op een manier dat het voelbaar is. Neem bijvoorbeeld Gratitude van Louie Schwartzberg. Ik vind het prachtig hoe hij met zijn timelapse fotografie de natuur kan vastleggen. Zijn commentaren erbij maken dat het me nog meer raakt.
 
SNEEUWBAL EFFECT
Op veel vlakken ben ik een geduldig mens. Tot ik achter het stuur kruip, dan is dat geduld ver te zoeken. Alsof ik een ander mens ben wanneer ik de pedalen moet bedienen. Er zijn twee toegangswegen om mijn woonplaats binnen te komen. Rond vijf uur is het altijd spitsuur. Stapvoets kom je dan dichter bij je eindpunt. En daar waar ik op andere vlakken zo geduldig ben, vreet ik mezelf op dit moment op. De muziek staat aan, ik kijk om me heen opzoek naar afleiding, maar het gejaagde gevoel zit op zo'n moment in me. En dan gebeurt het, een auto op de rotonde verleent mij voorrang. Ik wordt overvallen door een fijn gevoel. "Dankjewel"  roep ik dan ook blij (alsof die ander mij hoort). Dat gebaar zorgt ervoor dat ik wat meer ontspannen ben. Weg is de jachtigheid en ik verleen vervolgens zelf voorrang aan een andere weggebruiker tijdens mijn rit naar huis.
 
DANKBAARHEIDSDAGBOEK
Met je hoofd zit je vaak op honderden plekken tegelijk, behalve in het hier en nu.
Of je laat je leiden door verwachtingen en verlangens zonder echt te zien en te waarderen wat je hebt. Hier wilde ik graag bewuster mee omgaan. Zo'n vier maanden geleden ben ik gestart met een dankbaarheidsdagboek. Mijn streven is om iedere dag minstens drie dingen op te schrijven die mij positief geraakt hebben. Hier schrijf ik ook bij waarom het bijzonder voor mij was en wat het met mij deed. Het is waardevol om deze mooie momenten door je gedachten te laten gaan. Met het opschrijven beleef ik het gevoel nog intenser omdat ik dan actief bezig ben met het zorgvuldig verwoorden van die gevoelens. Ik vind het een fijne manier om meer in het nu te leven en merk dat ik bewuster ben van de mooie en belangrijke dingen om mij heen.
 
CHOCOLADE
Hoe beweeg jij je door het haastige leven? Sta jij soms ook even stil? En waar was jij vandaag dankbaar voor?
Ik ben dankbaar voor vriendschap, muziek, het zonnetje dat vandaag zo fijn naar binnen schijnt en voor de reep chocolade die ik verorber tijdens het schrijven van dit blog. 
 
THANKS
Jullie als lezers ben ik uiteraard week super dankbaar. Ik wordt er oprecht blij van jullie hier te zien. Dus een dikke dankjewel met meerdere thanks-cards. Deze kun je printen en in een lijstje doen. Je kan ze natuurlijk ook geven aan iemand die jij dankbaar bent. Misschien laat jij zo wel een sneeuwbal rollen.
 
Fijne dag allemaal.

 
Afbeelding invoegen
 
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
 

 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >