Afbeelding invoegen

IK HEB HET NOG NOOIT GEDAAN, DUS IK DENK DAT IK HET WEL KAN - dinsdag 27 maart 2018

 
  

"Hai Pippi Langkous tjoelalee tjoelalee toela hopsasa, hai Pippi Langkous die doet haar eigen zin" 

PIPPI

Pippi Langkous, het negen jarige meisje met rode vlechtjes. Geschreven door de Zweedse schrijfster; Astrid Lindgren. Zij bedacht de avonturen van Pippi en vertelde ze aan haar dochter. Omdat deze zo goed in de smaak vielen besloot ze om ze in boekvorm uit te brengen. Inmiddels zijn de boeken in 49 talen vertaald, zijn er films en tv series.


HET LEVEN IS ER OM TE VIEREN

Pippi woont in een kleurrijke villa samen met haar paard Witje en haar aapje Nilsson. Ze beleeft samen met dit tweetal en haar vrienden Tommy en Annika, grote avonturen. Pippie is autonoom. Ze houdt zich niet bezig met wat anderen van haar denken. Haar werkelijkheid is gebaseerd op het maken van plezier zonder anderen te kwetsen. Voor mij zijn de films van Pippi jeugdsentiment. Ik zie mezelf nog zitten op de bank, meestal samen met mijn zus en twee buurjongetjes zaten we dan aan de buis gekluisterd. Pippi leerde mij dat het leven iets is om te vieren en dat niks onmogelijk is.

VERLANGEN

Vaak verlies je als volwassene een stukje van je authenticiteit, wat je als kind vaak zo origineel maakt. We zijn vooral bezig met een stabiele routine in ons leven te bouwen. Externe factoren wegen vaak zwaarder dan innerlijke behoeften. Keuzes die we maken zijn veelal goed overwogen waardoor sommige kansen blijven liggen. In deze kansen ligt soms verlangen, een verlangen dat we maar een beetje opzij duwen vanwege beren op de weg, die we meestal niet eens tegenkomen. Waarom zou je jezelf tegenhouden, wat heb je te verliezen? Op zijn minst maak je een ontwikkeling door die zorgt voor persoonlijke groei.

EEN GROOT KADO

Tekenen en schilderen voelt voor mij als iets natuurlijks. Hetzelfde als de natuurlijkheid van in de ochtend opstaan, eten, misschien wel hetzelfde als ademen. Werk, afspraken en andere verantwoordelijkheden zorgden er lange tijd voor dat ik mijn creatieve gevoel verwaarloosde. Maar ja een mens moet eten, opstaan, ademen, en zo pakte ik de potloden en penselen weer op. Inmiddels bestaat mijn bedrijf 'muurschilderingen enzo' ruim 9 jaar. Erg trots ben ik op de stappen die ik heb ondernomen om mezelf eigenaar en uitvoerder te mogen noemen van dit bedrijf. Trots omdat ik iets doe waar ik oprecht blij van wordt. Blij van de opdrachten die ik krijg en alles wat daaromheen moet gebeuren (oké behalve die telkens terugkerende administratie dan) Ik vind het een groot kado dat ik mezelf in dit creatieve proces zo kan verliezen en een ander daar ook weer blij mee maak. Op dit terrein heb ik voldoende zelfvertrouwen, ook om allerlei nieuwe creatieve zaken tot een geslaagd einde te brengen.

GEEN TALENKNOBBEL

Schrijven daarentegen is een geheel nieuwe stap, en ook echt eentje uit mijn comfortzone. Tijdens mijn gehele schoolcarrière was het wel duidelijk dat ik geen talenknobbel had. Een positieve uitslag op de dyslexie test die ik onderging, was hierin bevestigend.

UIT MIJN COMFORTZONE

Maar hey, vaak zijn de stappen uit je comfortzone de stappen die je verder brengen. En met de wijsheid die Pippi mij in mijn jeugd al meegaf "ik heb het nog nooit geprobeerd, dus ik denk dat ik het wel kan" is mijn 'wil' geboren hier om de 2 weken een blog te plaatsen. Deze zal ik veelal voorzien met leuke printables voor jullie als lezers, die ik nu al dankbaar ben!!

INSPIRATIE

Voornamenlijk zal ik bloggen over creatieve zaken binnen maar ook buiten mijn bedrijf. Ik hoop jullie hiermee te inspireren zoals jullie mij inspireren. Laat daarom zeker weten wat jullie van mijn voornemen vinden. Heb je suggesties voor onderwerpen, ik hoor het meer dan graag! Ook ben ik heel benieuwd hoe jullie dit onderwerp van eigenheid ervaren. Voor nu bedankt voor het lezen & natuurlijk voor jullie de printable van Pippi met haar inspirerende uitspraak.


Afbeelding invoegen

 

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen


Reacties:

Hartstikke leuk gedaan! Blijf je volgen veel succes.

Aukje Oosterink- 27-03-2018

Superleuk om te lezen! En Tnx voor de printable 😘

Manon (by_Nonnie)- 27-03-2018

Multi talent! Superleuk geschreven, jij kan dit zonder twijfel! En de printable komt hier aan de muur hoor. XX Linda

Linda- 27-03-2018

Leuk! En wat een toffe printable...print hem in 3voud voor op de kamers van mijn 3 dochters!

Kim- 27-03-2018

Leest heerlijk weg! En geweldig leuk die printables! Groetjes MariŽlla

MariŽlla- 27-03-2018

Geweldig Anne💐

Paula- 11-04-2018


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >